Over ons

De trotse eigenaren van de Zwarte Valk zijn Arjoderik en Jantine van Berkel en scheepshond Floris.

Jantine zeilt sinds 1994 met gasten over het Wad en IJsselmeer. Eerst als maatje en sinds 1998 als schipper. Van 2001 tot 2007 met haar tjalk de Mercator. Hoewel ze het zelf niet wist zit het zeilen in haar bloed, Pake en Beppe (fries voor opa en oma) zijn aan boord geboren. En haar vader heeft een aantal jaren als machinist op de kustvaart gewerkt.

Arjoderik zeilt sinds 1999 met gasten, waarvan 2 seizoenen op de Zwarte Valk. Vanaf 2001 zeilt hij als maat met Jantine op de Mercator. In 2004 wordt hij mede eigenaar, toen zijn ze ook in het huwelijksbootje gestapt. Ook Arjoderik heeft schippersbloed, al eeuwenlang zeilen er van Berkels op de Vlaardinger vissersvloot. Opa was loods en zijn vader heeft jaren op zee doorgebracht.
In 2005 besluit Arjoderik zijn zeilcarriere aan de wilgen te hangen en zich te richten op het bouwen van schepen. Hij is tenslotte opgeleid tot scheepsbouwer. In de weekenden is hij wel vaak aan boord te vinden.

In 2006 hebben ze de Zwarte Valk gekocht en zijn meteen met de grootscheepse renovatie begonnen die het schip zo nodig had.

Boek nu een zeilreis met de Zwarte Valk!

Bent u ook een avonturier? En wilt u eens wat anders? Beleef dan samen met ons een geweldig zeilavontuur